Twitter Updates

    follow me on Twitter

    dinsdag, mei 24, 2005

    Dagelijkse examen-podcasts

    Arnhem - Examenradio.nl maakt vanaf vandaag, maandag 23 mei,  iedere dag programma's die via internet op elke gewenst moment gedownload en beluisterd kunnen worden. Daarbij maakt Examenradio.nl gebruik van de zogenoemde Podcasttechniek.
    De podcasts worden op verschillende scholen in Nederland gemaakt door leerlingen, docenten en andere vrijwilligers. Voor elk vak op het VMBO, de Havo en het VWO worden dagelijks aparte podcasts gemaakt. Ze bestaan uit uitgebreide terugblikken, ervaringen, en natuurlijk antwoorden!

    maandag, mei 23, 2005

    what the hack...

    Burgemeester Boxtel verbiedt bekende hackersbijeenkomst
    Maandag 23 mei 2005, 09:40 - De burgemeester van de gemeente Boxtel wil geen vergunning geven voor What The Hack, één van de bekendste hackersbijeenkomsten ter wereld.

    Burgemeester Jan van Homelen heeft de organisatie van What The Hacklaten weten dat hij de 'ernstige vrees' heeft dat 'de openbare orde en veiligheid in gevaar komen'.

    "Dit hebben we in zestien jaar tijd nog nooit meegemaakt", zegt organisator Rop Gonggrijp. Gonggrijp, die eind jaren tachtig het hackersblad Hack-Tic uitgaf en aan de wieg stond van internetaanbieder XS4ALL, organiseert sinds 1989 om de vier jaar hackersbijeenkomsten.

    "De burgemeester heeft misschien een beetje een raar beeld van wat wij, hackers, daar komen doen", meent Gonggrijp. What The Hack stapt naar de rechter om alsnog een vergunning te krijgen voor het evenement dat tussen 28 en 31 juli in Liempde (gemeente Boxtel) moet plaatsvinden.

    zondag, mei 22, 2005

    reli-gamer

    Posted by Hello
    Gamers doen veel vrijwilligerswerk, zijn zeer sportief en gaan vaak naar de kerk.
    Ik dacht even dat ik van mijn stoel viel toen ik dit las, na alle ruige verhalen over volgetatoeerde, ongeschoren gameverslaafden, die alleen achter hun gamesconsoles uit komen om een nieuwe fles cola of red bull open te trekken, te poepen of de pizza aan te pakken van de bezorger. Meer types zoals de presentatoren van het game-programma Gamekings op The Box. De conclusies van het onderzoek van de Entertainment Software Association (ESA) is daarom behoorlijk verrassend:
    De gemiddelde gamer besteedt 6,8 uur per week aan computer- en videospellen, tegen 23,4 uur aan lezen, sport, religie en culturele en creatieve activiteiten. Zware spelletjesfanaten, zij die 11 of meer uur spelen, spenderen ook meer tijd aan 'nuttiger' activiteiten: 34,5 uur per week.' Jaja Mensen die de gamepopulatie afschilderen als een stelletje leeghoofden leven zelf in een fantasiewereld, aldus de directeur van ESA: 'Gamers zijn overal en ze kunnen iedereen zijn, vrienden, buren, collega's en kinderen. Ze leiden een verantwoordelijk en zorgzaam leven.' De ESA heeft als doel het imago van de gameindustrie te verbeteren. Aha....