Twitter Updates

    follow me on Twitter

    dinsdag, augustus 02, 2005

    Volvo on line...


    Volvo introduceert de Digital Jukebox. Bestuurders van de Volvo’s S60, V70, S80 en XC70 kunnen met de Digital Jukebox hun thuis gedownloade muziek voortaan op digitale kwaliteit in hun auto beluisteren.

    De mp3-speler is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Om ook in de auto optimaal van de mp3’s te profiteren, brengt Volvo nu de Digital Jukebox op de markt. Hiermee kan gedownloade muziek snel en eenvoudig van de computer naar het audiosysteem van de auto kan worden overgebracht. Een aantal automerken zoals BMW kiest ervoor om de populaire iPod te kunnen gebruiken via de auto-stereoinstallatie, Volvo brengt een eigen systeem op de markt.


    De Volvo Digital Jukebox is ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende PhatNoise en wordt volledig in de bediening van het audiosysteem van de auto geïntegreerd. Het bestaat uit drie componenten: de Digital Jukebox, het DMS-geheugen en een docking station. Eerstgenoemde wordt in de bagageruimte van de auto geïnstalleerd; het DMS-geheugen wordt gebruikt voor het opslaan van muziekbestanden van bijvoorbeeld een cd of computer. Dit geheugen heeft een capaciteit van 20 GB, vergelijkbaar met maximaal 500 uur muziek in MP3-formaat of met 400 cd’s. Het docking station tot slot dient om muziek van de computer naar het DMS-geheugen over te brengen. Dit downloaden gaat snel een eenvoudig via een USB-aansluiting tussen de computer en het docking station. Uniek voor de Digital Jukebox is de veilige manier waarop de bestuurder zijn muziek kan selecteren en beluisteren.
    Het werkt in principe hetzelfde als een externe cd-wisselaar en de bediening gebeurt dan ook via de knoppen van het bestaande audiosysteem. Het zoeken van muziekbestanden wordt daarnaast vergemakkelijkt door diverse gesproken meldingen, zoals de naam van de gekozen artiest. Deze meldingen zijn beschikbaar in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. De jukebox ondersteunt verder verschillende gecomprimeerde muziekformats en via de meegeleverde Music Manager kunnen muziekbestanden overzichtelijk worden georganiseerd. De Volvo Digital Jukebox is leverbaar vanaf € 799,- inclusief inbouw en montage. Wel een beetje duur, maar ja, het blijft Volvo....