Twitter Updates

    follow me on Twitter

    zaterdag, december 31, 2005

    Volkskrant begint met burgerjournalistiek

    Een ooggetuigeverslag is waardevoller dan een reportage van de feiten achteraf, staat in de Volkskrant. In de loop van januari wordt het mogelijk met mobiele apparatuur bijdragen en foto's te plaatsen op het weblog van de Volkskrant. De krant wil dan ook regelmatiger haar bezoekers vragen berichten te leveren aan speciaal voor dit doel opgezette weblogs. De directe aanleiding voor deze aanpassing was de Amerikaan Jeremy Hermanns. Hij was dinsdag passagier in een toestel van Alaska Airlines waarin op 10 kilometer hoogte de druk wegviel. Hij deed daar verslag van op zijn weblog met daarbij foto's genomen met zijn mobiele telefoon.Zijn relaas met foto's werd vervolgens opgenomen door meerdere kranten.

    Scooter opvoeren met je Gameboy


    Een GameBoy is een uitstekend hulpmiddel om scooters op te voeren, meldt het Algemeen Dagblad. Bromfietshandelaren gebruiken de handheld om gegevens met de boordcomputer uit te wisselen. De spelcomputer leest, via een kabel die met een aansluiting op het stuur wordt verbonden, de technische gegevens uit. Wel zijn er ook speciale cartridges nodig die door scooterfabrikanten geleverd worden.
    Op deze manier kan men bijvoorbeeld het toerental van de scooter meten of fouten opsporen. Een dealer uit Den Bosch vertelt de krant dat het zo ook een fluitje van een cent is om de benzinetoevoer af te stellen. Als dan ook nog de begrenzer op de motor verwijderd wordt, kunnen de scooters aanmerkelijk sneller rijden. Snelheden van 90 kilometer per uur zouden geen uitzondering zijn.