Twitter Updates

    follow me on Twitter

    dinsdag, februari 13, 2007

    Uitpakken op 3GSM

    Op de 3GSM-beurs in Barcelona heeft een aantal fabrikanten zijn nieuwste mobiele toestellen gepresenteerd. Een selectie:
    Research in Motion (RIM) presenteert in Barcelona een nieuwe editie van de BlackBerry: de 8800. Volgens RIM de dunste BlackBerry tot nu toe. De gelijkenissen met de 8100 'Pearl' zijn bijzonder groot; het grote verschilpunt is het volledige toetsenbord. De 8800 is uitgerust met BlackBerry Maps, bevat een stemgeactiveerde belfunctie evenals GPS, multimedia-features en een slot voor een microSD-geheugenkaartje. Het quadband GSM/GPRS-toestel heeft ook Edge, maar geen UMTS.

    LG Electronics pakt op 3GSM onder meer uit met de KU950: een digital video broadcasting handheld (DVB-H). Dit toestel bevat een mobiele tv-ontvanger met breedbeeldscherm en biedt nagenoeg dezelfde functionaliteit als een traditionele tv/videocombinatie. Programma's opnemen, beelden opslaan en zelfs tegelijkertijd televisie kijken en bellen.
    Een ander nieuw LG-model, de KS10, is voorzien van een groot 2,4 inch QVGA-scherm en biedt mogelijkheden voor internetbrowsing via HSDPA met een snelheid van 1,8 Mbps. Dit maakt het toestel geschikt voor het bekijken van televisiebeelden.

    Sony Ericsson presenteert maar liefst acht toestellen. De W880i en de W610i zijn twee nieuwe muziektoestellen die beide zijn gebaseerd op de W810i. De W880i is slechts 9,4 mm dik en beschikt naast de meegeleverde Memory Stick Micro van 1 GB.
    Ook presenteert Sony Ericsson twee Cyber-shottoestellen: de K810i en de K550i. De K810i beschikt over een 3.2-megapixelcamera met autofocus en Xenon-flitser. De K550i heeft een 2.0-megapixelcamera met autofocus en LED-fotolicht. Beide toestellen zijn gebaseerd op de K800i, waarvan wereldwijd al 4,5 miljoen exemplaren zijn verkocht.

    Nokia presenteert zes nieuwe toestellen. Drie in de E-series: het dunne Nokia E61i e-mailtoestel, de stijlvolle E65 slidephone en een nieuwe all-in-one businesstelefoon; de Nokia E90 Communicator. Elk van deze drie toestellen bevat een 2.0-megapixelcamera, beschikt over WLAN- en 3G-technologie en draait S60(Symbian)-software.

    Nokia introduceert eveneens een telefoon die ook fungeert als navigatiesysteem: de Nokia 6110 Navigator. Het toestel maakt gebruik van geïntegreerde GPS-technologie en stelt de gebruiker in staat te surfen op het web met behulp van 3.5G.
    Ook Nokia introduceert een DVB-H-toestel: de Nokia N77. Dit is een mobiel tv-toestel met een volledige set video- en audiofuncties en een 16-miljoenkleurenscherm met 6 cm diagonaal. Daarnaast beschikt de N77 over een 2.0-megapixelcamera.

    Inschrijven voor handige Ameo


    Wie eind maart over een van de eerste Ameo's in Nederland wil beschikken, kan daar nu al voor inschrijven bij T-Mobile.
    De Ameo is een uit de kluiten gewassen PDA en heeft een afmeting van 13x10x2 centimeter en een gewicht van een kleine 350 gram. De Ameo - afkomstig uit de HTC-fabrieken- maakt mobiel werken gemakkelijk omdat het beschikt over Windows Mobile 5.0 - nog niet het nieuwe 6.0 - en het ondersteunt Microsoft Push e-mail. Met daarnaast Pocket Outlook, Internet Explorer en Office Mobile. Naast Wifi heeft geeft de Ameo via HSDPA toegang tot de snelste vorm mobiel breedband internet dat binnenkort beschikbaar komt.
    Door de geintegreerde GPS-module kan navigatiesoftware eenvoudig direct op het toestel worden geinstalleerd. De Ameo is verder voorzien van een ingebouwde 3-megapixel camera en een geintegreerde muziek- en videospeler. Het toestel is ook in het buitenland goed bruikbaar omdat deze quad-band telefoon gebruikt kan worden op alle gsm-netwerken (850/900/1800/1900 band).
    De meest opvallende kenmerken van de Ameo zijn het volledig afneembare toetsenbord, het grote scherm, het omvangrijke interne geheugen van 8GB en de mogelijkheid om hem direct aan te sluiten op een beamer. Vanaf begin maart is de Ameo verkrijgbaar.

    Laptops foetsie met wifi-sniffer

    De politie in Amsterdam krijgt steeds meer meldingen van auto-inbraken waarbij laptops zijn meegenomen waarvan de eigenaar dacht dat die onzichtbaar opgeborgen waren.
    Het geheim van de crimineel: het detecteren van het wifi-signaal dat de chip van de laptop blijft uitzenden, zolang de laptop op 'standby' staat.
    Met een 'wifi-zoeker' traceert de dief dit signaal, zo schrijft Trouw.
    De wifi-zoekers zijn bedoeld voor bonafide gebruik, om de reiziger of stadsnomade van dienst te zijn: je krijgt een signaal zodra er een wifi-verbinding nabij is, zodat je weet of er een hotspot-verbinding gemaakt kan worden
    Maar ook dieven ontdekten het dus. Met een kleine investering kunnen ze voortaan dwars door staalplaat heenkijken. Vanaf 35 euro zijn ze te koop: Wifi- 'sniffers' waarmee je dus ook verstopte laptops kunt opsporen.